martes, 29 de junio de 2010

¿Harta o indignada del Estatut de Catalunya?

Hace 4 años que esperábamos una sentencia sobre el Estatut de Catalunya, ayer llego y desde entonces que no hemos parado de escuchar noticias sobre el tema, ¿Me gustaría preguntaros agimas con que estas más de acuerdo?

El TC avala la mayor parte del Estatut pero recorta 14 artículos
Han sido declarados inconstitucionales 14 artículos en una votación de ocho magistrados a dos. El preámbulo, en el que se mantiene el término nación, ha sido aprobado por seis votos a cuatro dejando claro que no tiene ninguna validez jurídica. La misma correlación de fuerzas se ha mantenido en las votaciones sobre los artículos sometidos a interpretación y en el resto de la ponencia. LA VANGUARDIA

El Constitucional aprueba un recorte moderado que permite aplicar el Estatuto
El alto tribunal alcanza el fallo con una votación por bloques en la que los jueces conservadores logran que el término "nación" no tenga eficacia jurídica EL PAIS

El Constitucional purga el Estatut
Mantiene el término nación en el preámbulo de la norma autonómica, pero recalca que carece de «eficacia jurídica. ABC

¡Feliz día de verano!

Gracias por vuestra opinión.

By: Amor Pujol, a curious woman www.amorpujol.com

1 comentario:

Ferran X dijo...

Més que farta o indignada amb l'Estatut, crec que aquesta indignació o esgotament aniria dirigit amb el TC, que s'han arrepenjat 4 anys i ara que el Senat l'hi ha posat data de caducitat, a corre cuita, han pronunciat "la seva" sentència.
Sabem que la columna vertebral d'un ser humà es composa de 33 ossos dels 206 que té una persona, però aquest 16% són la base del cos... així, aquestos 14 articles com els 27 re-interpretats (18%) suposen la la base de l'estatut, que un poble va votar democràticament. Així, la sentencia d'un tribunal (recordem-ho, en situació a legal -mandats caducats, recusacions i morts-) que interpreta unes normes i les sanciona 6 a 4, vol dir que aquesta interpretació no és gens clara (10 a 0 significaria una unanimitat, és a dir que no hi ha interpretació divergent)
Així, totes les meves reserves davant d'una interpretació subjectiva d'unes lleis (Constitución Española) aparegudes després d'una dictadura, ja fa més de 30 anys i que no han estat actualitzades durant tot aquest temps, envers una norma votada i referendada democràticament(valor i principi universal segons la ONU) pel poble .